61 elementer funnet for «»
Blogginnlegg (4)
- Strandbaren bygges om!
Vi har nyheter om Strandbaren! Vi skal pusse opp og bygge om kjøkkenet, og når vi åpner igjen til påske (ja, det blir åpningsfest!) har vi en ny og rå grill, som vi gleder oss stort til å bruke! Foto: Line Harbak Foto: Gabriel Palatnic Det vil si at Strandbaren er stengt frem til påska, derfor har vi utvidet åpningstidene og serveringstilbudet i resepsjonen: Åpningstider: Mandag: 11.00 - 16.00 Tirsdag: 11.00 - 16.00 Onsdag: 11.00 - 16.00 Torsdag: 11.00 - 17.00 Fredag: 11.00 - 20.00 Lørdag: 11.00 - 20.00 Søndag: 11.00 - 18.00 Torsdag til søndag serverer vi for eksempel: bacalao, sheperds pie, spansk tortilla eller dagens suppe med brød fra Stokkøy Bakeri. Håndbrygget kaffe, eplekake, toast, is og juice har vi alle dager. Vi har også skjenkebevilling. Foto: Roar Svenning Hørtes noe av dette fristende ut? Vi håper du vil besøke oss. Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe. Mail: post@stokkoy.no Telefon: 930 27 618
- Filosofien og litt historie
Stokkøya Strandhotell og Strandbaren eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard. Roar er oppvokst på gården Troningen ved Hosnasand, og historien startet allerede da foreldrene drev en campingplass som tilleggsnæring for turister som hadde behov for enkel overnatting. Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og etterhvert utviklet stedet seg til en base for tilreisende dykkere. Bygningen som i dag benevnes som sjøsenteret ble tatt i bruk til både overnatting, oppholdsrom og serveringssted. Sjøsenteret har sin opprinnelse som driftsbygning på gården Botnan, og siden også verksted for småindustri. På en av dykkersamlingene møttes Torild og Roar, og heretter gikk det slag i slag. Sammen bestemte de seg for å satse på å utvikle stedet til et attraktivt reisemål. Filosofien er bygd omkring hovedelementene natur, arkitektur, mat og opplevelser (NAMO), og samspillet mellom disse. Naturen Naturen er vill og vakker, og ganske så uberørt både på land og til havs, og målet er å bevare denne "uberørtheten" i størst mulig grad. Bevaring og skånsom bruk av naturen har vært helt essensielt i hele utviklingsprosessen, og styrende for prosjektene har vært ønsket om en sterk interaksjon mellom natur og arkitektur, og mellom landskap og bygg. Arkitekturen I Middagshaugen, i åsen bak stranda, ble det regulert 26 tomter til fritidsboliger, og i2003 startet utbyggingen av kysthusene. Valget av et moderne formspråk har vært omstridt, - Noen sammenligner kysthusene med anleggsbrakker, mens på den Italienske utstillingen “Arktitettura e memoria” I Genova er prosjektet vist frem som et vellykket eksempel på ny europeisk arkitektur. Kysthusene selges som fritidsbolig til private, men noen av disse leies også ut gjennom Stokkøya Strandhotell. I 2005 startet byggingen av Strandbaren. Først og fremst som et "skur på stranda", et møtested for hyttefolket, men etterhvert har nedslagsfeltet for besøkende utvidet seg betraktelig. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk som ble etablert i 1947 og var operativ i ca 30 år. Bygget består av store glassflater ut mot havet, og på en klar sommerkveld kan du skimte lysblinkene fra Halten Fyr som ligger ca. 16 sjømil nordvest ut i havet. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog. Høsten 2008, da byggebransjen stort sett innstilte sin aktivitet på grunn av krisetider, ble spaden satt i jorda for det siste skuddet på stammen: SUB-hus (Sov Under Bakken eller Sub-terrain). Etter intens og hektisk byggeaktivitet gjennom vinteren, og før siste malingsstrøk var tørket, ble strandhotellet tatt i bruk i begynnelsen av mai 2009. Inspirasjonen til SUB-lugarene er hentet fra de gamle jordkjellerne, som lå beskyttet inne i sandbanken, men vi har hentet inn dagslys ved å lage store lysåpninger i taket og glass fra gulv til tak i front ut mot havet. En viktig grunn til at hotellet er bygget inn i sandbanken er nettopp for å dempe virkningene av inngrepet. Bygget er primært utført i betong og glass, men er innredet med mykere innslag av diverse tekstiler og seilduk, som har et variert og sammensatt utvalg av interiørelementer. Vi samarbeidet blant annet med Högskolan för konst och design i Göteborg og gjenbrukte bl.a. gamle elementer fra Troningen Gård og skipsopphuggeriet i interiøret. Hvert rom er unikt innredet, som du kan se på bildene av rommene når du booker online. Arkitektene bak Kysthusene, Strandbaren og Sub-huset er Ogmund Sørli og Ragnhild Erdal, Pir 2 Arkitektkontor. Mat (og drikke) Kunnskap om lokale råvarer fra havet bidro til at Roar startet leveranse av sjømat til gode restauranter i Oslo og Trondheim, og etterhvert også med eksport til Japan og Frankrike. Disse erfaringene, kombinert med interesse og et stort nettverk av dyktige kokker og matfolk har bidratt til at det kulinariske har hatt og har sterk fokus i utviklingen av Stokkøya Strandhotell. Opplevelser Utgangspunktet for alle opplevelser her ute er naturen, om man nyter et godt måltid med flott utsikt, går tur i kulturlandskapet, tar badstue, et stampbad og et sjøbad eller benytter seg av leketøy som seiljolle, kajakk eller fiskebåt. Vi legger opp til at folk skal nyte, og ta seg god tid til å ta inn naturen fra der de er. Kanskje er opplevelsen å gjøre slett ingen ting? Oversikt over Strandbaren med ferdig oppsatte glamping-telt.
- Bidra til nullutslipp for dine reiser til oss
Vi samarbeider med Norsk Karbonlagring! Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss. En av faktorene i dette er vårt samarbeid med Norsk Karbonlagring. Norsk Karbonlagring jobber med en av de få metodene så langt, som har "grønt lys" med tanke på karbonfangst- og lagring. Karbonet som bestilles fra gjester her på Stokkøya lagres fortløpende på gårder i Trøndelag. En god del av dette går til vår egen kjøkkenhage i form av biokull som er et jordforbedringsprodukt, og til bruk i dyreholdet på Troningen Gård, som er utgangspunktet for mye av det som skjer på Stokkøya. For grupper kan vi ordne med forhåndsbestilling av biokull dere selv kan være med på å bearbeide i jorda. Hva med å ta med kollegaene dine og stikke fingrene i jorda, og lagre eget utslipp i grønnsakshagen sammen med oss? Et døgn på Stokkøya Strandhotell har et gjennomsnittlig klimaavtrykk på 36,5 kilo CO2. for 182,5 kroner lagrer du like mye CO2e i jord. (Avtrykket er regnet ut av Asplan Viak. Tallet baserer seg på klimaavtrykket fra 2021 delt på antall gjestedøgn samme år.) Les mer på norskkarbonlagring.no og spør om du lurer på noe! I denne plantekassen har vi lagret karbon i jorda.
Andre sider (57)
- Stokkøya Strandhotell og Strandbar | Troningveien 7, Stokkøy, Norway
Stokkøya Strandhotell og Strandbaren ligger ved eksotiske Hosnasand på trøndelagskysten- en av Norges vakreste strender. Stokkøya er ca 2 timer fra Trondheim, inkludert ferje over fjorden. Opplev Stokkøya Stokkøya Tilbud på gavekort- Årets julegave! Gi en opplevelse på Stokkøya i julegave! Tilbudene gjelder for bookinger i 2025. Dobbeltrom med frokost: 1.900,- (før. 2200,-) For 2, kjøkkenets grill opplevelse i Strandbaren: 1.300,- (før. 1500,-) For 2, dobbeltrom med frokost + kjøkkenets grill opplevelse i Strandbaren: 3.000,- (før. 3700,-) Kjøp tilbud på gavekort Julebord Delemenyer basert på sesongens beste smaker. Book også ekstra aktiviteter og overnatting for 850,- per person i dobbeltrom. Les mer Book Kysthus Fra 4 275,- pr natt Book Sublugar Fra 1550,- pr natt Book Glamping og camping Fra 360,- pr døgn Les mer Strandbaren med ny grillopplevelse! Et nytt konsept med smaksopplevelser og lokale råvarer på grillen- servert 2 meter over havet. Strandbaren grillopplevelse Aktiv eller avslappende ferie? Kajakk, fiske, sykling, fotturer eller slappe av i badestampen? Stokkøya er et sted for både opplevelser og rekreasjon. Les mer Les mer Bli medeier i Stokkøya gjennom Folkeinvest Vi har et stadig ønske om å forbedre oss, og etter 18 år med drift og utvikling ønsker vi deg velkommen til å ta eierskap i Stokkøya Strandhotell og Strandbaren. Bli med Få med deg dette! Vi har flere arrangementer som konserter, kurs i mat og drikke og sosiale sammenkomster. Arrangementene finner sted på Strandbaren eller i Bygdeboksen. Les mer Få med deg dette! Vi har flere arrangementer som konserter, kurs i mat og drikke og sosiale sammenkomster. Arrangementene finner sted på Strandbaren eller Bygdeboksen. Les mer Stokkøya Strandhotell og Strandbaren eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard. Torild og Roar møttes på en av dykkersamlingene på Stokkøya,og derfra gikk ting raskt fremover. Sammen bestemte de seg for å investere i å utvikle stedet til en attraktiv destinasjon. Les mer Historien om Stokkøya
- Strandbaren | Stokkøya Strandhotell
Strandbaren Opp igjennom menneskets historie har ingenting har bragt oss mer sammen for trygghet, varme og måltider enn bålet. Det er funnet jordovner som er over 300 000 år gamle. På stranda, ved bålet eller grillen har vi på Stokkøya har hatt flammen som samlingspunkt, og lager nesten all maten på grillen og i vedfyrt ovn. Menyen har en rekke småretter laget av lokale råvarer, hovedsakelig fisk og skalldyr, samt grønnsaker fra hagen vår og litt kjøtt fra nærliggende gårder. Menyen endres jevnlig med årstidene, basert på tilgjengelighet av ingredienser. Og med et bredt utvalg av drikkevarer er måltidet ditt komplett! I baren finner du blant annet øl fra Stokkøy Bryggeri og diverse drikkevarer fra Granskauen destilleri. Dersom du ønsker å nyte en kopp kaffe, eller en enkel lunsjrett som lasagne eller toast kan du besøke Resepsjonskafeén. Se åpningstidene lenger ned. Book bord Ta kontakt Bordreservasjoner gjelder også for gjester som har booket rom eller Kysthus hos oss. Vær tidlig ut med bestilling for å garantere bord under ditt opphold. På godværsdager må man påregne noe venting på bord. Vi har alltid åpent for grupper på forespørsel, ta kontakt med oss for å booke. Velkommen! Book julebord Opening hours Strandbaren: Monday: Closed Tuesday: Closed Wednesday: Closed Thursday: Closed Friday: 2 PM-9 PM* Saturday: 2 PM-9 PM* Sunday: 2 PM-6 PM *The kitchen closes at 9 PM, but the bar is open until 12:00 AM. Opening hours Reception café: Monday - Friday: 11AM-3PM Saturday: 11AM-4PM Sunday: Closed Simple menu with coffee, ice cream, and toast Monday through Thursday, with a wider selection of dishes served Friday through to Sunday. Sandømat Jan- Christer Sandø har gått i lære hos Credo og jobbet hos Fagn i Trondheim. Nå har han kommet hjem til Fosen. Sandømat består av produkter laget av lokale, kortreiste råvarer. Sandømat tilbyr også catering for mellom 10- 200 personer. Les mer om Sandømat
- Bokbad og minikonsert med Erlend Ropstad | Stokkøya Strandhotell
Bokbad og minikonsert med Erlend Ropstad Den ene er boka "Alle de 100 sangene med Erlend Ropstad" Ved inngangen til 2024 hadde artisten Erlend Ropstad gitt ut nøyaktig 100 sanger. For å sette en påle i bakken i den anledning har han samlet alle disse sangene i en bok. Boka er illustrert med bilder fra hele hans karriere og med besifring, slik at det blir en ordentlig sangbok hvor man kan spille med og lære seg sangene. Den andre boka er Roy Søbstads bok i serien albumklassikere fra Falck Forlag. Dette er historien om hvordan en artist fra Vennesla tilførte norsk rock litt hardt tiltrengt svensk attityd Med sine seks første album hadde Erlend Ropstad etablert seg som en singer -songwriter med melodisk teft og poetisk nerve. På "Brenn siste brevet" skrudde han i tillegg opp gitarene. Plutselig ble det mer naturlig å sammenligne ham med svenske rock-giganter som Thåstrøm og Lars Winnerbäck enn noe vi hadde her til lands og plata ble i 2019 kåret til årets beste norske album av 40 fremstående kritikere. Roy Søbstad (f.1971) er musikk - og filmanmelder for Fædrelandsvennen. I tillegg jobber han som designer, illustratør og frilansskribent. Boken "Brenn siste brevet" er hans første sakprosautgivelse. Erlen Ropstad har i løpet av årene siden debuten i 2007 etablert seg som en sentral artist i norsk musikk og han har etablert et tydelig kunstnerisk uttrykk med rock på norsk hvor tekstene står sentralt. Han er kjent for sine konserter og unike publikumskontakt, både alene på scenen og med bandet. Strandbaren lørdag 18. mai 2024 21:30 Book billett Book bord Book overnatting