top of page

65 elementer funnet for «»

Blogginnlegg (4)

  • Strandbaren bygges om!

    Vi har nyheter om Strandbaren! Vi skal pusse opp og bygge om kjøkkenet, og når vi åpner igjen til påske (ja, det blir åpningsfest!) har vi en ny og rå grill, som vi gleder oss stort til å bruke! Foto: Line Harbak Foto: Gabriel Palatnic Det vil si at Strandbaren er stengt frem til påska, derfor har vi utvidet åpningstidene og serveringstilbudet i resepsjonen: Åpningstider: Mandag: 11.00 - 16.00 Tirsdag: 11.00 - 16.00 Onsdag: 11.00 - 16.00 Torsdag: 11.00 - 17.00 Fredag: 11.00 - 20.00 Lørdag: 11.00 - 20.00 Søndag: 11.00 - 18.00 Torsdag til søndag serverer vi for eksempel: bacalao, sheperds pie, spansk tortilla eller dagens suppe med brød fra Stokkøy Bakeri. Håndbrygget kaffe, eplekake, toast, is og juice har vi alle dager. Vi har også skjenkebevilling. Foto: Roar Svenning Hørtes noe av dette fristende ut? Vi håper du vil besøke oss. Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe. Mail: post@stokkoy.no Telefon: 930 27 618

  • Filosofien og litt historie

    Stokkøya Strandhotell og Strandbaren eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard. Roar er oppvokst på gården Troningen ved Hosnasand, og historien startet allerede da foreldrene drev en campingplass som tilleggsnæring for turister som hadde behov for enkel overnatting. Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og etterhvert utviklet stedet seg til en base for tilreisende dykkere. Bygningen som i dag benevnes som sjøsenteret ble tatt i bruk til både overnatting, oppholdsrom og serveringssted. Sjøsenteret har sin opprinnelse som driftsbygning på gården Botnan, og siden også verksted for småindustri. På en av dykkersamlingene møttes Torild og Roar, og heretter gikk det slag i slag. Sammen bestemte de seg for å satse på å utvikle stedet til et attraktivt reisemål. Filosofien er bygd omkring hovedelementene natur, arkitektur, mat og opplevelser (NAMO), og samspillet mellom disse. Naturen Naturen er vill og vakker, og ganske så uberørt både på land og til havs, og målet er å bevare denne "uberørtheten" i størst mulig grad. Bevaring og skånsom bruk av naturen har vært helt essensielt i hele utviklingsprosessen, og styrende for prosjektene har vært ønsket om en sterk interaksjon mellom natur og arkitektur, og mellom landskap og bygg. Arkitekturen I Middagshaugen, i åsen bak stranda, ble det regulert 26 tomter til fritidsboliger, og i2003 startet utbyggingen av kysthusene. Valget av et moderne formspråk har vært omstridt, - Noen sammenligner kysthusene med anleggsbrakker, mens på den Italienske utstillingen “Arktitettura e memoria” I Genova er prosjektet vist frem som et vellykket eksempel på ny europeisk arkitektur. Kysthusene selges som fritidsbolig til private, men noen av disse leies også ut gjennom Stokkøya Strandhotell. I 2005 startet byggingen av Strandbaren. Først og fremst som et "skur på stranda", et møtested for hyttefolket, men etterhvert har nedslagsfeltet for besøkende utvidet seg betraktelig. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk som ble etablert i 1947 og var operativ i ca 30 år. Bygget består av store glassflater ut mot havet, og på en klar sommerkveld kan du skimte lysblinkene fra Halten Fyr som ligger ca. 16 sjømil nordvest ut i havet. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog. Høsten 2008, da byggebransjen stort sett innstilte sin aktivitet på grunn av krisetider, ble spaden satt i jorda for det siste skuddet på stammen: SUB-hus (Sov Under Bakken eller Sub-terrain). Etter intens og hektisk byggeaktivitet gjennom vinteren, og før siste malingsstrøk var tørket, ble strandhotellet tatt i bruk i begynnelsen av mai 2009. Inspirasjonen til SUB-lugarene er hentet fra de gamle jordkjellerne, som lå beskyttet inne i sandbanken, men vi har hentet inn dagslys ved å lage store lysåpninger i taket og glass fra gulv til tak i front ut mot havet. En viktig grunn til at hotellet er bygget inn i sandbanken er nettopp for å dempe virkningene av inngrepet. Bygget er primært utført i betong og glass, men er innredet med mykere innslag av diverse tekstiler og seilduk, som har et variert og sammensatt utvalg av interiørelementer. Vi samarbeidet blant annet med Högskolan för konst och design i Göteborg og gjenbrukte bl.a. gamle elementer fra Troningen Gård og skipsopphuggeriet i interiøret. Hvert rom er unikt innredet, som du kan se på bildene av rommene når du booker online. Arkitektene bak Kysthusene, Strandbaren og Sub-huset er Ogmund Sørli og Ragnhild Erdal, Pir 2 Arkitektkontor. Mat (og drikke) Kunnskap om lokale råvarer fra havet bidro til at Roar startet leveranse av sjømat til gode restauranter i Oslo og Trondheim, og etterhvert også med eksport til Japan og Frankrike. Disse erfaringene, kombinert med interesse og et stort nettverk av dyktige kokker og matfolk har bidratt til at det kulinariske har hatt og har sterk fokus i utviklingen av Stokkøya Strandhotell. Opplevelser Utgangspunktet for alle opplevelser her ute er naturen, om man nyter et godt måltid med flott utsikt, går tur i kulturlandskapet, tar badstue, et stampbad og et sjøbad eller benytter seg av leketøy som seiljolle, kajakk eller fiskebåt. Vi legger opp til at folk skal nyte, og ta seg god tid til å ta inn naturen fra der de er. Kanskje er opplevelsen å gjøre slett ingen ting? Oversikt over Strandbaren med ferdig oppsatte glamping-telt.

  • Bidra til nullutslipp for dine reiser til oss

    Vi samarbeider med Norsk Karbonlagring! Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss. En av faktorene i dette er vårt samarbeid med Norsk Karbonlagring. Norsk Karbonlagring jobber med en av de få metodene så langt, som har "grønt lys" med tanke på karbonfangst- og lagring. Karbonet som bestilles fra gjester her på Stokkøya lagres fortløpende på gårder i Trøndelag. En god del av dette går til vår egen kjøkkenhage i form av biokull som er et jordforbedringsprodukt, og til bruk i dyreholdet på Troningen Gård, som er utgangspunktet for mye av det som skjer på Stokkøya. For grupper kan vi ordne med forhåndsbestilling av biokull dere selv kan være med på å bearbeide i jorda. Hva med å ta med kollegaene dine og stikke fingrene i jorda, og lagre eget utslipp i grønnsakshagen sammen med oss? Et døgn på Stokkøya Strandhotell har et gjennomsnittlig klimaavtrykk på 36,5 kilo CO2. for 182,5 kroner lagrer du like mye CO2e i jord. (Avtrykket er regnet ut av Asplan Viak. Tallet baserer seg på klimaavtrykket fra 2021 delt på antall gjestedøgn samme år.) Les mer på norskkarbonlagring.no og spør om du lurer på noe! I denne plantekassen har vi lagret karbon i jorda.

Vis alle

Andre sider (61)

  • Stokkøya Strandhotell | Ting å gjøre på Stokkøya

    Julebord på Stokkøya Ta julebordet på eksotiske Stokkøya, ved en av Norges fineste strender! Du kan velge en av våre pakker, med både mat og opplevelser inkludert, eller vi kan skreddersy en pakke for deg. Ved booking av julebord tilbyr vi dobbeltrom fra 850,- per person, inkl. frokost. Book julebord Book Workation 12.- 16. mai -fra 4.750,- - Overnatting i hotellrom med eget bad - Frokost inkludert, hver dag kl 8.30 - Enkel middag i Resepsjonskafeén kl 17.00 - Badstu til benyttelse - Arbeidsplass på rommet Samme pakke som over, men inkludert kontorplass i Bygdeboksen - 5.500,- Muligheter for tilvalg: - Lunsj fra kr 180,- - Drop-in på treningssenter kr 100,- pr gang - Leie av kajakk eller SUP kr. 200,- pr time September 2024 6. September: The Impossible Green Ta et weekendopphold i en av våre sublugarer. Opphold, konsert, frokost og kjøkkenets grillopplevelse inkludert. Det er også mulig å kun booke konsert. Fra kr 4.850,- per opphold 21. September: Ida Jenshus Konsert med Spellemannpris-vinneren Ida Jenshus. Gjør det til en helaften og book overnatting og bord på Strandbaren. Book konsert Se pakketilbud Se pakketilbud Book konsert Se pakketilbud Oktober 2024 3 for 2 netter i høstferien Inkluderer overnatting, frokost og gratis badstu. Fra kr 4.000,- November 2024 9. november: Sara Fjeldvær Konsert med singer/songwriter Sara Fjeldvær. Gjør det til en helaften og book overnatting og bord på Strandbaren. 4. - 17. november: Workation Ta hjemmekontoret på Stokkøya Opphold, frokost, middag og arbeidsplass inkludert. Her får du også gratis badstu. Fra kr 4.400,- per opphold Book konsert Se pakketilbud Våre julebord Helaften med sjømat på grillen Ankomst med gløgg i stampen Helaften med flerretters skalldyr- og sjømatmiddag tilberedt på grillen. Tidligere fisker og dykker, og nå grunder av Stokkøya Strandhotell Roar Svenning forteller om de forskjellige råvarene, samt fangst og tilberedning i Strandbaren. Kr 1.700,- per person (minimum 8 personer) Book overnatting I våre hotellrom, inkl. frokost kr 850,- per person i dobbeltrom Vi kan skreddersy et julebord som passer deg. Ta kontakt for bestilling. Book julebord Julebord med pølsekurs Pølsekurs og aperitif - Et effektivt kurs hvor du får lage egen pølse til jul, mens du nyter en aperitif. Dette finner sted i Stokkøyas eget produksjonskjøkken Sandømat, med kokk Christer Sandø. Middag og dessert med kjøkkenets julegrillopplevelse Kr 1.600,- per person (min. 8 personer) Book overnatting og få gratis badstue ​ Fra kr 1600,- inkl frokost Hvordan komme seg til Stokkøya Strandhotellet ligger lokalisert ved Hosnasand. Fra Trondheim kan du ta bilferje over til Fosen, hvor du kan kjøre videre til Åfjord og deretter til Stokkøya. Finn ut mer

  • Stokkøya Strandhotell | Ting å gjøre på Stokkøya

    Høsten på Stokkøya I høst skjer det mye spennende på Stokkøya som konserter med kjente artister, høsttilbud, Workation og julebordspakker. Ta en titt på sesongens program! ​ ​ Book Workation 12.- 16. mai -fra 4.750,- - Overnatting i hotellrom med eget bad - Frokost inkludert, hver dag kl 8.30 - Enkel middag i Resepsjonskafeén kl 17.00 - Badstu til benyttelse - Arbeidsplass på rommet Samme pakke som over, men inkludert kontorplass i Bygdeboksen - 5.500,- Muligheter for tilvalg: - Lunsj fra kr 180,- - Drop-in på treningssenter kr 100,- pr gang - Leie av kajakk eller SUP kr. 200,- pr time September 2024 6. September: The Impossible Green Ta et weekendopphold i en av våre sublugarer. Opphold, konsert, frokost og kjøkkenets grillopplevelse inkludert. Det er også mulig å kun booke konsert. Fra kr 4.850,- per opphold 21. September: Ida Jenshus Konsert med Spellemannpris-vinneren Ida Jenshus. Gjør det til en helaften og book overnatting og bord på Strandbaren. Book konsert Se pakketilbud Se pakketilbud Book konsert Se pakketilbud Oktober 2024 3 for 2 netter i høstferien Inkluderer overnatting, frokost og gratis badstu. Fra kr 4.000,- Book overnatting og få gratis badstue ​ Fra kr 1600,- inkl frokost Våre julebord Helaften med sjømat på grillen Ankomst med gløgg i stampen Helaften med flerretters skalldyr- og sjømatmiddag tilberedt på grillen. Tidligere fisker og dykker, og nå grunder av Stokkøya Strandhotell Roar Svenning forteller om de forskjellige råvarene, samt fangst og tilberedning i Strandbaren. Kr 1.700,- per person (minimum 8 personer) Book overnatting I våre hotellrom, inkl. frokost kr 850,- per person i dobbeltrom Vi kan skreddersy et julebord som passer deg. Ta kontakt for bestilling. Ta kontakt Julebord med pølsekurs Pølsekurs og aperitif - Et effektivt kurs hvor du får lage egen pølse til jul, mens du nyter en aperitif. Dette finner sted i Stokkøyas eget produksjonskjøkken Sandømat, med kokk Christer Sandø. Middag og dessert med kjøkkenets julegrillopplevelse Kr 1.600,- per person (min. 8 personer) Hvordan komme seg til Stokkøya Strandhotellet ligger lokalisert ved Hosnasand. Fra Trondheim kan du ta bilferje over til Fosen, hvor du kan kjøre videre til Åfjord og deretter til Stokkøya. Finn ut mer November 2024 9. november: Sara Fjeldvær Konsert med singer/songwriter Sara Fjeldvær. Gjør det til en helaften og book overnatting og bord på Strandbaren. 4. - 17. november: Workation Ta hjemmekontoret på Stokkøya Opphold, frokost, middag og arbeidsplass inkludert. Her får du også gratis badstu. Fra kr 4.400,- per opphold Book konsert Se pakketilbud

  • Påskejazz, søndag 2. april | Stokkøya Strandhotell

    Påskejazz, søndag 2. april For 12. år på rad byr vi våre gjester på Påskejazz - tre dager på rad - med noen av de ypperste jazzmusikerne vi har her på berget. Påskejazzen har to bordsettinger per dag. Første bordsetting er kl. 13.15/13.30 og andre bordsetting kl. 15.00/15.15. Det blir servert en toretters "påskejazzlunsj" til jazz-settene. Bord kan bestilles i linken nedenfor. Karene spiller, som hvert år, musikk fra det tradisjonelle jazzrepertoaret, og fra et mer moderne repertoar. Alle bor i Trondheim og har spilt sammen i mange år. Hver for seg har de merittlister lange som uår, og er vektige bidragsytere i Norges levende jazzhistorie - på flere vis. Erling Aksdal - piano Bjørn Alterhaug - bass Truls Rønning - trommer John Pål Inderberg - saxofon Påskejazzen har fremdeles gratis inngang. Bord kan bestilles her . Rom kan bestilles her . Strandbaren søndag 2. april 2023 13:15 og 15:00 Book billett Book bord Book overnatting ​

Vis alle
bottom of page