top of page

73 elementer funnet for «»

Blogginnlegg (4)

  • Strandbaren bygges om!

    Vi har nyheter om Strandbaren! Vi skal pusse opp og bygge om kjøkkenet, og når vi åpner igjen til påske (ja, det blir åpningsfest!) har vi en ny og rå grill, som vi gleder oss stort til å bruke! Foto: Line Harbak Foto: Gabriel Palatnic Det vil si at Strandbaren er stengt frem til påska, derfor har vi utvidet åpningstidene og serveringstilbudet i resepsjonen: Åpningstider: Mandag: 11.00 - 16.00 Tirsdag: 11.00 - 16.00 Onsdag: 11.00 - 16.00 Torsdag: 11.00 - 17.00 Fredag: 11.00 - 20.00 Lørdag: 11.00 - 20.00 Søndag: 11.00 - 18.00 Torsdag til søndag serverer vi for eksempel: bacalao, sheperds pie, spansk tortilla eller dagens suppe med brød fra Stokkøy Bakeri. Håndbrygget kaffe, eplekake, toast, is og juice har vi alle dager. Vi har også skjenkebevilling. Foto: Roar Svenning Hørtes noe av dette fristende ut? Vi håper du vil besøke oss. Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe. Mail: post@stokkoy.no Telefon: 930 27 618

  • Filosofien og litt historie

    Stokkøya Strandhotell og Strandbaren eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard. Roar er oppvokst på gården Troningen ved Hosnasand, og historien startet allerede da foreldrene drev en campingplass som tilleggsnæring for turister som hadde behov for enkel overnatting. Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og etterhvert utviklet stedet seg til en base for tilreisende dykkere. Bygningen som i dag benevnes som sjøsenteret ble tatt i bruk til både overnatting, oppholdsrom og serveringssted. Sjøsenteret har sin opprinnelse som driftsbygning på gården Botnan, og siden også verksted for småindustri. På en av dykkersamlingene møttes Torild og Roar, og heretter gikk det slag i slag. Sammen bestemte de seg for å satse på å utvikle stedet til et attraktivt reisemål. Filosofien er bygd omkring hovedelementene natur, arkitektur, mat og opplevelser (NAMO), og samspillet mellom disse. Naturen Naturen er vill og vakker, og ganske så uberørt både på land og til havs, og målet er å bevare denne "uberørtheten" i størst mulig grad. Bevaring og skånsom bruk av naturen har vært helt essensielt i hele utviklingsprosessen, og styrende for prosjektene har vært ønsket om en sterk interaksjon mellom natur og arkitektur, og mellom landskap og bygg. Arkitekturen I Middagshaugen, i åsen bak stranda, ble det regulert 26 tomter til fritidsboliger, og i2003 startet utbyggingen av kysthusene. Valget av et moderne formspråk har vært omstridt, - Noen sammenligner kysthusene med anleggsbrakker, mens på den Italienske utstillingen “Arktitettura e memoria” I Genova er prosjektet vist frem som et vellykket eksempel på ny europeisk arkitektur. Kysthusene selges som fritidsbolig til private, men noen av disse leies også ut gjennom Stokkøya Strandhotell. I 2005 startet byggingen av Strandbaren. Først og fremst som et "skur på stranda", et møtested for hyttefolket, men etterhvert har nedslagsfeltet for besøkende utvidet seg betraktelig. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk som ble etablert i 1947 og var operativ i ca 30 år. Bygget består av store glassflater ut mot havet, og på en klar sommerkveld kan du skimte lysblinkene fra Halten Fyr som ligger ca. 16 sjømil nordvest ut i havet. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog. Høsten 2008, da byggebransjen stort sett innstilte sin aktivitet på grunn av krisetider, ble spaden satt i jorda for det siste skuddet på stammen: SUB-hus (Sov Under Bakken eller Sub-terrain). Etter intens og hektisk byggeaktivitet gjennom vinteren, og før siste malingsstrøk var tørket, ble strandhotellet tatt i bruk i begynnelsen av mai 2009. Inspirasjonen til SUB-lugarene er hentet fra de gamle jordkjellerne, som lå beskyttet inne i sandbanken, men vi har hentet inn dagslys ved å lage store lysåpninger i taket og glass fra gulv til tak i front ut mot havet. En viktig grunn til at hotellet er bygget inn i sandbanken er nettopp for å dempe virkningene av inngrepet. Bygget er primært utført i betong og glass, men er innredet med mykere innslag av diverse tekstiler og seilduk, som har et variert og sammensatt utvalg av interiørelementer. Vi samarbeidet blant annet med Högskolan för konst och design i Göteborg og gjenbrukte bl.a. gamle elementer fra Troningen Gård og skipsopphuggeriet i interiøret. Hvert rom er unikt innredet, som du kan se på bildene av rommene når du booker online. Arkitektene bak Kysthusene, Strandbaren og Sub-huset er Ogmund Sørli og Ragnhild Erdal, Pir 2 Arkitektkontor. Mat (og drikke) Kunnskap om lokale råvarer fra havet bidro til at Roar startet leveranse av sjømat til gode restauranter i Oslo og Trondheim, og etterhvert også med eksport til Japan og Frankrike. Disse erfaringene, kombinert med interesse og et stort nettverk av dyktige kokker og matfolk har bidratt til at det kulinariske har hatt og har sterk fokus i utviklingen av Stokkøya Strandhotell. Opplevelser Utgangspunktet for alle opplevelser her ute er naturen, om man nyter et godt måltid med flott utsikt, går tur i kulturlandskapet, tar badstue, et stampbad og et sjøbad eller benytter seg av leketøy som seiljolle, kajakk eller fiskebåt. Vi legger opp til at folk skal nyte, og ta seg god tid til å ta inn naturen fra der de er. Kanskje er opplevelsen å gjøre slett ingen ting? Oversikt over Strandbaren med ferdig oppsatte glamping-telt.

  • Bidra til nullutslipp for dine reiser til oss

    Vi samarbeider med Norsk Karbonlagring! Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss. En av faktorene i dette er vårt samarbeid med Norsk Karbonlagring. Norsk Karbonlagring jobber med en av de få metodene så langt, som har "grønt lys" med tanke på karbonfangst- og lagring. Karbonet som bestilles fra gjester her på Stokkøya lagres fortløpende på gårder i Trøndelag. En god del av dette går til vår egen kjøkkenhage i form av biokull som er et jordforbedringsprodukt, og til bruk i dyreholdet på Troningen Gård, som er utgangspunktet for mye av det som skjer på Stokkøya. For grupper kan vi ordne med forhåndsbestilling av biokull dere selv kan være med på å bearbeide i jorda. Hva med å ta med kollegaene dine og stikke fingrene i jorda, og lagre eget utslipp i grønnsakshagen sammen med oss? Et døgn på Stokkøya Strandhotell har et gjennomsnittlig klimaavtrykk på 36,5 kilo CO2. for 182,5 kroner lagrer du like mye CO2e i jord. (Avtrykket er regnet ut av Asplan Viak. Tallet baserer seg på klimaavtrykket fra 2021 delt på antall gjestedøgn samme år.) Les mer på norskkarbonlagring.no og spør om du lurer på noe! I denne plantekassen har vi lagret karbon i jorda.

Vis alle

Andre sider (69)

  • Strandbaren | Stokkøya Strandhotell

    Book bord Reservere bord i Strandbaren? Du kan booke bord både til lunsj og for en middagsopplevelse på kveldstid via vår bordbestillingsløsning . Bordreservasjoner gjelder også for gjester som har booket rom eller kysthus hos oss. På grunn av begrenset kapasitet i restauranten kan vi ikke garantere bord. På godværsdager må man påregne noe venting på bord. Post@stokkoy.no Gruppebestilling Vi har mulighet for gruppebestilling alle dager, også utenom sesong. For booking, ta kontakt med oss på: Book bord To meter over havet, på en av Midt-Norges aller fineste sandstrender finner du vår restaurant Strandbaren. På Strandbaren venter vi på å gi deg en smaksopplevelse. Menyen baserer seg på ferske råvarer fra havet, kjøtt fra gårder i nabolaget og ellers det årstidene byr på av gull. Våre dyktige kokker komponerer menyen etter hva sesongen tilbyr, og tilbehøret i glasset tilpasses vårt kjøkken av de beste i bransjen. Vinskapet er fylt med fryd fra spennende vingårder og i baren finner du blant annet øl fra Stokkøy Bryggeri og diverse produkter fra Granskauen destilleri. ​ Velkommen til oss! KOMMENDE ARRANGEMENT I STRANDBAREN 2024-03-29 Påskekviss og langfredagsdans med Torfinn Borkhus Langfredag er kanskje lang, men den kan fylles med mye moro òg! Torfinn Borkhus har spesiallagd en kviss for denne fredagskvelden bestående av påskespørsmål, godterier og populærkultur, slik at alle kan bidra og kanskje til og med lære noe? Les mer Strandbaren 2024-03-28 Skjærtorsdag: Italiensk aften Smaken av Italia! Kjøkkensjef Luca Ferrari fra Lombardia, skal sammen med sitt norsk-italienske team by på italienske spesialiteter denne skjærtorsdagen - selvfølgelig med produkter fra vårt håndtverksbakeri Stokkøy Bakeri hvor Genny fra Marche og Nicola fra Puglia regjerer. Les mer Strandbaren 2024-03-24 Påskejazz 24. mars - 26. mars For 13. år på rad byr vi våre gjester på Påskejazz - tre dager på rad - med noen av de ypperste jazzmusikerne vi har her på berget. Les mer Strandbaren Vi jobber løpende med å sette opp nye arrangement. Kom tilbake om litt :) Strandbaren ÅPNINGSTIDER I STRANDBAREN Åpningstider resepsjonskafeèn Strandbaren er under ombygging og midlertidig stengt Mandag - onsdag 11- 17 Torsdag- lørdag 11- 20 Søndag 11-17 Book bord Vi har alltid åpent for grupper på forespørsel. Send mail til post@stokkoy.no

  • Kontakt | Stokkøya Strandhotell

    Kontaktinfo og veibeskrivelse Stokkøya Strandhotell Troningveien 7 7178 Stokkøya ​ Du er velkommen til å kontakte oss på telefon og e-post: Telefon: (+47) 930 27 618 E-post: post@stokkoy.no ​ ​ ​ Oslo - Stokkøya Det går tog til Trondheim. Sjekk tog-tabellen på vy.no . Kan kombineres med overnatting til Trondheim og buss videre til Stokkøya. Fly til Ørlandet Flystasjon eller Værnes. AirLeap flyr fra Oslo til Ørlandet Flystasjon. Ta kontakt med resepsjon for mulig organisering av transport fra Ørlandet til Stokkøya. Lei bil eller ta bussen videre til Stokkøya. Orkanger / Kyrksæterøra / Hitra / Frøya - Stokkøya Ta bilferje Valset-Brekstad, se avgangstider på fjord1.no . Følg skilt til Åfjord, kjør gjennom sentrum og følg så skilt til Stokkøya. Kjøreturen fra Brekstad tar ca. 1 time og 30 minutter. Trondheim - Stokkøya Ta buss - det er billig og miljøvennlig. Sjekk oppdaterte rutetider på Entur.no . Holdeplass i Trondheim sentrum: f.eks Trondheim Sentralstasjon, holdeplass 11. Holdeplass 100 m fra Stokkøya Strandhotell: Hosen (Åfjord). Bussturen tar ca. 3 timer og 20 minutter. Ukedager: 2 avganger fra Trondheim Sentralstasjon (07:50 og 15:50) med buss 350 - bytt til buss 591 ved Åfjord Skysstasjon. 2 avganger fra Hosen (Åfjord) (06:50 og 14:15) med buss 591 - bytt til buss 350 ved Åfjord Skysstasjon. Helg: På lørdag og søndag går det dessverre ingen busser helt frem til Stokkøya, men til Åfjord Skysstasjon ca. 40 min med bil fra Stokkøya. På søndag kan man reiser fra Hosen (Åfjord) og helt inn til Trondheim kl. 17:15. Hvis du kjører bil, kjør mot Ila til Flakk ferjekai. Ta bilferje 880 Flakk-Rørvik, se avgangstider på AtB.no . Kjøreturen tar ca. 2 timer og 30 minutter. Kommer du nordfra? Kjør via Verdal og Inderøya, og fra Mosvik til Verrabotn. Alternativ rute om du kommer bl.a. fra Namsos er via Osen og Roan ned til Åfjord. Når du har kommet deg til øya STOKKØY TAXI TLF: +47 473 53 653. Det er lurt å forhåndsbestille. Snakk med oss om hotellservice dersom taxi ikke er tilgjengelig. Hvordan komme deg rundt på øya FosenAktiv.no leier ut EL-sykler. Kontakt oss Fornavn Etternavn E-post Telefon Beskjed SEND INN TAKK FOR DIN HENVENDELSE! Jeg samtykker til at Stokkøya Sjøsenter AS kan behandle mine personopplysninger slik det er beskrevet i personvernerklæringen. Les personvernerklæringen her. Vi som jobber her torild@stokkoy.no Gründer og daglig leder Torild Langklopp jeja@stokkoy.no Driftsleder Jeja Axelsson strandbaren@stokkoy.no Restaurantansvarlig Carolina Gök strandbaren@stokkoy.no Vin- og vaktmesteransvarlig Joachim Stokke-Bakken roar@stokkoy.no Gründer og utviklingsansvarlig Roar Svenning ingrid@stokkoy.no Styrets leder Ingrid Langklopp kjokken@stokkoy.no Kjøkkensjef Christer Sandø

  • Bærekraft | Stokkøya

    Slik jobber vi med bærekraft Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss. Vi tar aktive valg i våre daglige drift og i hvem vi samarbeider med, noen punkter er disse: ​ Klimapartnere: vi er partner og fører klimaregnskap her. ​ Norsk karbonlagring: våre gjester kan utligne klimaavtrykket fra oppholdet sitt​ ved hjelp av karbonlagring i kjøkkenhagen vår. ​ Kjøkkenhage: vi har vår egen kjøkkenhage 50 meter unna Strandbaren, hvor vi dyrker nesten alt grønt restauranten bruker. ​ Lokalmat: vi bruker så langt det er mulig lokale leverandører til restauranten. ​ Matsvinn: vi jobber aktivt mot matsvinn både på kjøkkenet og i holdningsskapende arbeid blant ansatte og gjester. ​ Kildesortering: alt avfall kildesorteres. ​ El-billadere: vi har 10 el-billadere. ​ Interiør: Vi gjenbruker og gir nytt liv til avlagte elementer fra f.eks. gården og skipsopphuggeriet i interiøret vårt. Klimapartnere Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce condimentum risus ut dui ornare, ac tincidunt tellus fermentum. Sed ac lobortis orci. Quisque sed sodales ipsum. Nullam ultricies felis. eget commodo iaculis. Aenean vitae mi e. lacus pellentesqueinterdum. Etiam nonante id nunc facilisis placerat vitae in felis. In pellentesque dui. et eleifend lacinia.Donec vel ex in augue finibus condimentum. Sed accumsan sollicitudin turpis, in pellentesque ex tincidunt nec. ​ El-billadere Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce condimentum risus ut dui ornare, ac tincidunt tellus fermentum. Sed ac lobortis orci. Quisque sed sodales ipsum. Nullam ultricies felis. eget commodo iaculis. Aenean vitae mi e. lacus pellentesqueinterdum. Etiam nonante id nunc facilisis placerat vitae in felis. In pellentesque dui. et eleifend lacinia.Donec vel ex in augue finibus condimentum. Sed accumsan sollicitudin turpis, in pellentesque ex tincidunt nec. ​

Vis alle
bottom of page