top of page

60 elementer funnet for «»

Blogginnlegg (4)

  • Strandbaren bygges om!

    Vi har nyheter om Strandbaren! Vi skal pusse opp og bygge om kjøkkenet, og når vi åpner igjen til påske (ja, det blir åpningsfest!) har vi en ny og rå grill, som vi gleder oss stort til å bruke! Foto: Line Harbak Foto: Gabriel Palatnic Det vil si at Strandbaren er stengt frem til påska, derfor har vi utvidet åpningstidene og serveringstilbudet i resepsjonen: Åpningstider: Mandag: 11.00 - 16.00 Tirsdag: 11.00 - 16.00 Onsdag: 11.00 - 16.00 Torsdag: 11.00 - 17.00 Fredag: 11.00 - 20.00 Lørdag: 11.00 - 20.00 Søndag: 11.00 - 18.00 Torsdag til søndag serverer vi for eksempel: bacalao, sheperds pie, spansk tortilla eller dagens suppe med brød fra Stokkøy Bakeri. Håndbrygget kaffe, eplekake, toast, is og juice har vi alle dager. Vi har også skjenkebevilling. Foto: Roar Svenning Hørtes noe av dette fristende ut? Vi håper du vil besøke oss. Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe. Mail: post@stokkoy.no Telefon: 930 27 618

  • Filosofien og litt historie

    Stokkøya Strandhotell og Strandbaren eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard. Roar er oppvokst på gården Troningen ved Hosnasand, og historien startet allerede da foreldrene drev en campingplass som tilleggsnæring for turister som hadde behov for enkel overnatting. Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og etterhvert utviklet stedet seg til en base for tilreisende dykkere. Bygningen som i dag benevnes som sjøsenteret ble tatt i bruk til både overnatting, oppholdsrom og serveringssted. Sjøsenteret har sin opprinnelse som driftsbygning på gården Botnan, og siden også verksted for småindustri. På en av dykkersamlingene møttes Torild og Roar, og heretter gikk det slag i slag. Sammen bestemte de seg for å satse på å utvikle stedet til et attraktivt reisemål. Filosofien er bygd omkring hovedelementene natur, arkitektur, mat og opplevelser (NAMO), og samspillet mellom disse. Naturen Naturen er vill og vakker, og ganske så uberørt både på land og til havs, og målet er å bevare denne "uberørtheten" i størst mulig grad. Bevaring og skånsom bruk av naturen har vært helt essensielt i hele utviklingsprosessen, og styrende for prosjektene har vært ønsket om en sterk interaksjon mellom natur og arkitektur, og mellom landskap og bygg. Arkitekturen I Middagshaugen, i åsen bak stranda, ble det regulert 26 tomter til fritidsboliger, og i2003 startet utbyggingen av kysthusene. Valget av et moderne formspråk har vært omstridt, - Noen sammenligner kysthusene med anleggsbrakker, mens på den Italienske utstillingen “Arktitettura e memoria” I Genova er prosjektet vist frem som et vellykket eksempel på ny europeisk arkitektur. Kysthusene selges som fritidsbolig til private, men noen av disse leies også ut gjennom Stokkøya Strandhotell. I 2005 startet byggingen av Strandbaren. Først og fremst som et "skur på stranda", et møtested for hyttefolket, men etterhvert har nedslagsfeltet for besøkende utvidet seg betraktelig. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk som ble etablert i 1947 og var operativ i ca 30 år. Bygget består av store glassflater ut mot havet, og på en klar sommerkveld kan du skimte lysblinkene fra Halten Fyr som ligger ca. 16 sjømil nordvest ut i havet. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog. Høsten 2008, da byggebransjen stort sett innstilte sin aktivitet på grunn av krisetider, ble spaden satt i jorda for det siste skuddet på stammen: SUB-hus (Sov Under Bakken eller Sub-terrain). Etter intens og hektisk byggeaktivitet gjennom vinteren, og før siste malingsstrøk var tørket, ble strandhotellet tatt i bruk i begynnelsen av mai 2009. Inspirasjonen til SUB-lugarene er hentet fra de gamle jordkjellerne, som lå beskyttet inne i sandbanken, men vi har hentet inn dagslys ved å lage store lysåpninger i taket og glass fra gulv til tak i front ut mot havet. En viktig grunn til at hotellet er bygget inn i sandbanken er nettopp for å dempe virkningene av inngrepet. Bygget er primært utført i betong og glass, men er innredet med mykere innslag av diverse tekstiler og seilduk, som har et variert og sammensatt utvalg av interiørelementer. Vi samarbeidet blant annet med Högskolan för konst och design i Göteborg og gjenbrukte bl.a. gamle elementer fra Troningen Gård og skipsopphuggeriet i interiøret. Hvert rom er unikt innredet, som du kan se på bildene av rommene når du booker online. Arkitektene bak Kysthusene, Strandbaren og Sub-huset er Ogmund Sørli og Ragnhild Erdal, Pir 2 Arkitektkontor. Mat (og drikke) Kunnskap om lokale råvarer fra havet bidro til at Roar startet leveranse av sjømat til gode restauranter i Oslo og Trondheim, og etterhvert også med eksport til Japan og Frankrike. Disse erfaringene, kombinert med interesse og et stort nettverk av dyktige kokker og matfolk har bidratt til at det kulinariske har hatt og har sterk fokus i utviklingen av Stokkøya Strandhotell. Opplevelser Utgangspunktet for alle opplevelser her ute er naturen, om man nyter et godt måltid med flott utsikt, går tur i kulturlandskapet, tar badstue, et stampbad og et sjøbad eller benytter seg av leketøy som seiljolle, kajakk eller fiskebåt. Vi legger opp til at folk skal nyte, og ta seg god tid til å ta inn naturen fra der de er. Kanskje er opplevelsen å gjøre slett ingen ting? Oversikt over Strandbaren med ferdig oppsatte glamping-telt.

  • Bidra til nullutslipp for dine reiser til oss

    Vi samarbeider med Norsk Karbonlagring! Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss. En av faktorene i dette er vårt samarbeid med Norsk Karbonlagring. Norsk Karbonlagring jobber med en av de få metodene så langt, som har "grønt lys" med tanke på karbonfangst- og lagring. Karbonet som bestilles fra gjester her på Stokkøya lagres fortløpende på gårder i Trøndelag. En god del av dette går til vår egen kjøkkenhage i form av biokull som er et jordforbedringsprodukt, og til bruk i dyreholdet på Troningen Gård, som er utgangspunktet for mye av det som skjer på Stokkøya. For grupper kan vi ordne med forhåndsbestilling av biokull dere selv kan være med på å bearbeide i jorda. Hva med å ta med kollegaene dine og stikke fingrene i jorda, og lagre eget utslipp i grønnsakshagen sammen med oss? Et døgn på Stokkøya Strandhotell har et gjennomsnittlig klimaavtrykk på 36,5 kilo CO2. for 182,5 kroner lagrer du like mye CO2e i jord. (Avtrykket er regnet ut av Asplan Viak. Tallet baserer seg på klimaavtrykket fra 2021 delt på antall gjestedøgn samme år.) Les mer på norskkarbonlagring.no og spør om du lurer på noe! I denne plantekassen har vi lagret karbon i jorda.

Vis alle

Andre sider (56)

  • Sandømat | Stokkøya

    Bli kjent med Jan-Christer Sandø Han bakte kaker som 5-åring, men valgte elektro som alle andre, før han hoppet av til matfag. Jan-Christer Sandø gikk læra på Credo og har jobbet på Fagn. Nå er han kommet hjem til Fosen. Se mine produkter Se catering-meny — Fosen er selveste diamanten i det norske matfatet. Vi har fjord, fjell og gressbeitende lykkelige dyr. Jeg måtte bli eldre før jeg skjønte det. Jeg pleier å si at jeg brukte 15 år på å finne veien hjem. Sandø har valgt en internasjonal del av Fosen. Mye av praten på kjøkkenet på Stokkøya strandbar går på engelsk eller spansk for dem som kan det. — Stokkøya er et sted mellom verdener. Det er bygda, men likevel urbant. Det er lokalt, men også internasjonalt på samme tid. Sandømat skal levere råvarer til Strandbaren, selge egenproduserte produkter i resepsjonen og drive catering. Leverposteien til Jan-Christer har alle som har overnattet på strandhotellet prøvd til frokost. Det vil si, stått opp tidlig for å være sikker på at det er rikelig med den velsmakende posteien. — Leverpostei skal selges i resepsjonen – og et annet, inntil videre hemmelig sted i Trondheim. Så er jeg nå i eksperimentfasen på en del andre produkt – har for eksempel lyst til å prøve hermetiserte blåskjell – rett og slett fordi verdens desidert beste blåskjell er fra Åfjord. Når det gjelder catering klarer Jan Christer fra 10 til 200 personer. Han diskuterer menyer etter smak og pris, og trives ekstra godt når han tilbereder upretensiøs fine dining hjemme hos folk. — Gjerne til folk som sier at de er hobbykokker, men underselger hvor flinke de er. Da ender det som regel opp i nydelige diskusjoner om tradisjon og råvarer. Setter stor pris på det, samtidig som jeg liker å gi folk med begrenset budsjett valuta for catering-ønskene. Jeg har erfaringen. Jeg vet hva som går, og hvilke snarveier som kan tas for å få et godt resultat. ​ Og ja, jeg kan være kokken din! — Jeg har 52 kort som jeg har kastet litt opp i været. Jeg lar markedet bestemme hva jeg skal fordype meg i. Er det pølsekurs, slaktekurs, catering, eller tar noen av produktene helt av? Jeg har strengt tatt litt flere kort enn 52 også - hvis jeg tenker etter. Jan-Christer har hjerte for de nordiske mattradisjonene. De tradisjonene handler om sesongene, råvarene og teknikker for å bevare dem. På Stokkøya går det mye i selvfiska fisk, gris og ku fra Harbak, og lam og sau bare et steinkast unna Strandbaren. Noe skal tørkes, syltes, saltes – eller havne fersk på grillen. Og grønnsaker fra eget gartneri selvsagt. — Så er det alle urtene som vokser vilt. Jeg forstår ikke at den kunnskapen nesten har gått tapt. Går du tur i naturen, vasser du i et velsmakende matfat som de fleste ikke vet finnes rett under beina. Sankekurs er et av de sterkeste kortene mine i kortstokken – det har jeg stor tro på.

  • Påskejazz, mandag, 3. april | Stokkøya Strandhotell

    Påskejazz, mandag, 3. april For 12. år på rad byr vi våre gjester på Påskejazz - tre dager på rad - med noen av de ypperste jazzmusikerne vi har her på berget. Påskejazzen har to bordsettinger per dag. Første bordsetting er kl. 13.15/13.30 og andre bordsetting kl. 15.00/15.15. Det blir servert en toretters "påskejazzlunsj" til jazz-settene. Bord kan bestilles i linken nedenfor. Karene spiller, som hvert år, musikk fra det tradisjonelle jazzrepertoaret, og fra et mer moderne repertoar. Alle bor i Trondheim og har spilt sammen i mange år. Hver for seg har de merittlister lange som uår, og er vektige bidragsytere i Norges levende jazzhistorie - på flere vis. Erling Aksdal - piano Bjørn Alterhaug - bass Truls Rønning - trommer John Pål Inderberg - saxofon Påskejazzen har fremdeles gratis inngang. Bord kan bestilles her . Rom kan bestilles her . Strandbaren mandag 3. april 2023 13:15 og 15:00 Book billett Book bord Book overnatting ​

  • Stokkøya Strandhotell | Ting å gjøre på Stokkøya

    Eksotiske Stokkøya ligger ved en av Norges fineste strender på Trøndelagskysten- Her finnes vill natur, opplevelser og flere overnattingsmuligheter ​ Book overnatting og få med badstu! Book Book overnatting med gratis badstu! *Tilbudet gjelder t.o.m 30. april 2024 Fra 1650,- inkl frokost Book Finnes det noe bedre enn å hoppe rett i badstua etter et friskt sjøbad? Hosnasand er en av Norges fineste strender, så her kan vi love gode badeforhold, og ikke minst en avslappende og behagelig opplevelse i badstuen etterpå! Book overnatting med GRATIS badstu *Tilbudet gjelder t.o.m 30.april 2024. Fra kr 1650,- inkl frokost Book overnatting med gratis badstu Book overnatting og få gratis badstue ​ Fra kr 1600,- inkl frokost Bo rett ved sjøen Våre hotellrom, populært kalt SUB-lugarene, er lokalisert i strandhotellet, rett ved stranda. Her kan du bare ta på badekåpa og løpe ned til sjøen, for et forfriskende bad. Frokost er selvfølgelig inkludert. Strandbaren serverer lunsj og middag, både innendørs og utendørs. Hvordan komme seg til Stokkøya ​ Strandhotellet ligger lokalisert ved Hosnasand. Fra Trondheim kan du ta bilferje over til Fosen, hvor du kan kjøre videre til Åfjord og deretter til Stokkøya. ​ ​ Finn ut mer

Vis alle
bottom of page