top of page

 

Slik jobber vi med bærekraft

 

 

Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss.

Vi tar aktive valg i våre daglige drift og i hvem vi samarbeider med, noen punkter er disse:

Norsk karbonlagring

På Stokkøya Strandhotell får alle gjester mulighet til å utligne klimaavtrykket fra oppholdet sitt! Karbonet lagres i trøndersk matjord, og en god del havner også i hotellets kjøkkenhage.

Les mer her

El-billadere

Vi har 10 EV- ladere (7 kW) fra Aneo på Stokkøya Strandhotell, og det er 10 ladere (11 kW) hos Bygdeboksen og Stokkøy Bakeri. Lading betales via EasyPark-appen. Vi oppfordrer også våre kunder til å benytte kollektivtransport. Bussholdeplassen Hosen er ved hotellet. 

Vi har vår egen kjøkkenhage 50 meter unna Strandbaren, hvor vi dyrker nesten alt grønt restauranten bruker. Her komposteres også restavfall fra kjøkkenet, og vi benytter biokull fra Norsk Karbonlagring til jordforbedring. I tillegg brukes saueull og tang/tare som jorddekke. Ta deg en tur for å se! 

Kjøkkenhage

Lokalmat

Vi bruker så langt det er mulig lokale leverandører til restauranten.

Se våre samarbeidspartnere her

Matsvinn

Vi jobber aktivt mot matsvinn både på kjøkkenet og i holdningsskapende arbeid blant ansatte og gjester.

Kildesortering

Alt avfall kildesorteres. Hjelp oss gjerne! 

Miljøfyrtårnsertifisering

Vi er i gang med sertifisering for å bli et Miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn-bedrifter jobber konkret med bærekraft innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Det gir også gode forutsetninger for å bidra til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål. Les mer om vår miljøpolicy 

Klimapartnere

Vi er med i Klimapartnere, som er et aktivt partnerskap over hele landet, hvor ulike virksomheter kobles sammen. Slik utløser vi det grønne omstillingspotensialet som ligger i vår samlede kreativitet, handlingskraft og gjennomføringsevne.

Interiør 

Vi gjenbruker og gir nytt liv til avlagte elementer fra f.eks. gården og skipsopphuggeriet i interiøret vårt. Vi prøver å reparere, og kjøpe brukt i stedet for nytt. 

bottom of page