top of page
  • Framom Byrå

Bidra til nullutslipp for dine reiser til oss

Oppdatert: 4. jul. 2023Vi samarbeider med Norsk Karbonlagring!


Bærekraft, sirkularitet og at Stokkøya Strandhotell skal være rett valg for klimabevisste gjester er viktig for oss. En av faktorene i dette er vårt samarbeid med Norsk Karbonlagring. Norsk Karbonlagring jobber med en av de få metodene så langt, som har "grønt lys" med tanke på karbonfangst- og lagring.


Karbonet som bestilles fra gjester her på Stokkøya lagres fortløpende på gårder i Trøndelag. En god del av dette går til vår egen kjøkkenhage i form av biokull som er et jordforbedringsprodukt, og til bruk i dyreholdet på Troningen Gård, som er utgangspunktet for mye av det som skjer på Stokkøya.


For grupper kan vi ordne med forhåndsbestilling av biokull dere selv kan være med på å bearbeide i jorda. Hva med å ta med kollegaene dine og stikke fingrene i jorda, og lagre eget utslipp i grønnsakshagen sammen med oss?


Et døgn på Stokkøya Strandhotell har et gjennomsnittlig klimaavtrykk på 36,5 kilo CO2. for 182,5 kroner lagrer du like mye CO2e i jord. (Avtrykket er regnet ut av Asplan Viak. Tallet baserer seg på klimaavtrykket fra 2021 delt på antall gjestedøgn samme år.)


Les mer på norskkarbonlagring.no og spør om du lurer på noe!


I denne plantekassen har vi lagret karbon i jorda.116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page