top of page

Kabaret - Fra Hjortens dager!

Bli med på en musikalsk og humoristisk reise tilbake til Lysthuset Hjortens storhetstid! Det blir kabaret med kjente sanger, gjensyn med gamle helter og høy sjarmfaktor fra fylkesmusikertrioen Pocus og solistene Lars Eggen og Nina Sætherhaug.


Middag fra kl. 19.00.

Showstart kl. 21.00.

Billetter kan du få kjøpt her. 

Bord kan bookes her. 


Vi har latt oss inspirere av Hjorten Revy- og Varietéteater som ble startet i Ila i Trondheim i 1867. Der var særlig kabaretsjangeren sentral, med en blanding av viser, revynumre, sketsjer og rene musikalske innslag. Mange av de store underholdningsstjernene besøkte Hjorten gjennom årene, og teateret var populært blant alle befolkningslag. Hjorten opphørte i 1947 og det karakteristiske teaterbygget ble til sist revet i 1961, men musikken og historiene står igjen som en betydningsfull del av trøndersk musikkliv.


Bli med på skjemt og alvor når fylkesmusikerne i Trøndelag fylkeskommune og Opera Trøndelag turnerer med denne forestillingen og gir et sjeldent tilbakeblikk på en svunnen storhetstid!

Pocus består av Elin Torp Meland (obo/engelsk horn), Astri Hoffmann-Tollaas (cello) og Jon Kristian Bye (piano). Trioen har bakgrunn i den klassiske musikken, men jobber oe i skjæringspunktet mellom en rekke andre stiluttrykk og genre. Pocus er en del av Fylkesmusikerne i Trøndelag og har eksistert i sin nåværende form siden 2019. Oppdraget til fylkesmusikerne er å virke som et profesjonelt, konserterende ensemble, støtte det frivillige kulturlivet, og bidra til et rikt kultur- og musikkliv i hele fylket og særskilt i distriktene.


Lars Eggen, fra Tylldalen i Østerdalen, er en velkjent operasanger og underholder, som har jobbet for de fleste norske operaer, bl.a. Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund, Opera Nordord, TSO m. fl. Han er også en ettertraktet seminarholder og dirigent, har vunnet flere priser, og er produsent for seteroperakonseptet “Opera di Setra”.


Nina Sætherhaug, mezzosopran fra Trondheim. I 2008 debuterte hun i rollen som Lisetta i Haydns opera Il mondo della Luna ved Drottningholm Slottsteater og ble uteksaminert fra Operahøgskolen i Stockholm i 2009. Nina er mye brukt som solist i både opera og kirkemusikk og har en omfattende konsertvirksomhet også innenfor lied/romanse-sjangeren. Hun har sunget roller ved bl.a. Opera Sør, Opera Trøndelag, DNO & B, Operaen i Kristiansund, Oslo Opera festival, Vadstena operafestival, Opera di Setra og TSO Musikkteater.


Forestillingen er støttet av Trøndelag Fylkeskommune.

Strandbaren

fredag 3. mars 2023

bottom of page