top of page

Unni Wilhelmsen

17.00 Dørene åpner

18.00 Konsertstart

19.30 Konsert slutt ca

20.30 Dørene stenger.


Billett kjøper du her. 

Rom kan du bestille her. 

Bord i Strandbaren til etter konserten bestiller du her.


Det blir salg av drikke fra Strandbaren og enkel mat fra Stokkøy Bakeri.


UNNI WILHELMSEN

Fikk du ikke nok Unni når hun var her i april, sa du? Ok, så får du en helaften kun med henne i juli!

Unni Wilhelmsen har med ujevne mellomrom vært her på Stokkøya siden 2012, da hun spilte på åpningskonserten av den den gang "nye" bardelen av Strandbaren.


Hun har hatt en konsert her alene før, og da var det stinn brakke i Strandbaren. Nå inviterer vi til en litt større scene midt i fellesferien, og forhåpentligvis er været så fint at hun kan være på utescenen med utsikt mot Linesøya og storhavet.


UNNI WILHELMSEN har i over 25 år reist rundt på oppdagelsesferd i Norge med sine gitarer og selvskrevne låter for å spille for folk i bygd og by. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano.

Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter, eller coverversjoner av sanger Unni har lagt sin elsk på.


«Unni Wilhelmsen, titulert Norges Joni Mitchell, er en av landets beste liveartister.» Kan Westby, Fremover


Gjennom nærmere 3000 konserter og opptredener har Unni gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best.


I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger. Da hun slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk. Låta "Won't go near you again" fra debutalbumet – et album som også gav henne Spellemannpris for årets album og årets kvinnelige artist – fikk et nytt oppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp- plasseringer på VG-lista.


Hun ble også gjenoppdaget gjennom sin deltakelse i seersuksessen "Hver gang vi møtes" på TV2, som blant annet resulterte i utsolgt norgesturné sammen med Henning Kvitnes i mars 2017.

Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen også vært fast medlem av Di Derre, samt at hun er med i en stadig mer populær trio sammen med Sol Heilo (Katzenjammer) og Hanne Mari Karlsen.

I anledning sitt 25- årsjubileum som artist har hun tatt et dypdykk i sin rikholdige skattkiste av musikk og latt gamle låter få skinne på nytt i konsertkonseptet Unni spiller Unni Wilhelmsen.


Konserten er støttet av Norsk Kulturråd.

Bygdeboksen

lørdag 15. juli 2023

17:00

Foto: Jenny Østgård

bottom of page