top of page

Julebord med Kongerekka og Linesøya DJ-lag

Velkommen til kongelig julebord i Bygdeboksen!


18.00 Buss fra Åfjord sentrum (Parken)
18.00 Dørene åpner
19.00 Kongerekka med Are Sende Osen
20.30 Julebuffet (meny-endringer kan forekomme):

Kaldbuffet med Christers røkte laks, assortert sild, lammerull med tilbehør.
Diverse brød fra Stokkøy Bakeri
Gris fra Harbak med rødkål og potetsalat, gulrot og kålrotmos.
Helbakt torsk og Roys lutefisk med tilbehør.

Karamellpudding
Assorterte julekaker
Kaffe


22.00 Linesøya Dj-lag
00.00 Retur buss til Åfjord
01.00 Baren stenger


KONGEREKKA
Are Sende Osen kommer til Stokkøya for å fortelle høydepunkter fra suksess- podkasten Kongerekka.
Kongerekka er historia om de alle de norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det- bokstavelig talt- slag i slag bortetter.
Dette er vår game of thrones- fra virkeligheten!

For historia om de gamle norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag- bare ikke riktig så mange drager. Are Sende Osen forteller uhøytidelig, lett og underholdende, men det han sier stemmer.
Vi nevner i fleng:
Du kan få høre om hvilken konge som hadde de vakreste leggene, og at Olav Trygvasson hadde så gæli draget på damene. Vi møter sterke kvinneskikkelser, trolldom, og magi. Du får høre at Oslos grunnlegger Harald Hardråde var en kronisk juksemaker, at Olav Kyrre var glad i å ta en øl og at Magnus Berrføtt underlig nok døde med støvlene på. Hvor klein kan julefeiringa bli når familien er samla for første gang etter at du kidnappa din egen søster? Hvorfor dreiv selveste jomfru Maria og sladra om kongens sex- liv? Lyktes myndighetene med sin strategi om å ha flest mulig nærkontakter under Svartedauden? Hvilken konge starta korstog mot helskjegg? Hva gjør en konge når han får en isbjørn i bursdags- gave? Hvilken konge avskaffa hunger games?

Kongerekka er blitt utrolig godt mottatt og har nå over 4,5 millioner nedlastinger. Det har også blitt 3 bøker basert på serien. Osen har holdt foredrag om Kongerekka på biblioteker, kulturhus, skoler, eldrehjem, vikingfestivaler, middelalderfestivaler, kulturnetter, Stiklestad, Stortinget og slottet.

Osen har nettopp gjort ferdig 4. og siste sesong av Kongerekka som ender med det kongehuset vi har i dag. Da har han tatt for seg over 67 konger, fra Harald Hårfagre som samla landet gjennom makt vold og tvang til dagens konge, Harald 5 som er uten særlig formell makt, men samler landet gjennom ord og handlinger

Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier!

Bygdeboksen

lørdag 9. desember 2023

18.00

bottom of page