top of page

Bokbad og minikonsert med Erlend Ropstad

Den ene er boka "Alle de 100 sangene med Erlend Ropstad" Ved inngangen til 2024 hadde artisten Erlend Ropstad gitt ut nøyaktig 100 sanger. For å sette en påle i bakken i den anledning har han samlet alle disse sangene i en bok. Boka er illustrert med bilder fra hele hans karriere og med besifring, slik at det blir en ordentlig sangbok hvor man kan spille med og lære seg sangene.

Den andre boka er Roy Søbstads bok i serien albumklassikere fra Falck Forlag. Dette er historien om hvordan en artist fra Vennesla tilførte norsk rock litt hardt tiltrengt svensk attityd Med sine seks første album hadde Erlend Ropstad etablert seg som en singer -songwriter med melodisk teft og poetisk nerve. På "Brenn siste brevet" skrudde han i tillegg opp gitarene. Plutselig ble det mer naturlig å sammenligne ham med svenske rock-giganter som Thåstrøm og Lars Winnerbäck enn noe vi hadde her til lands og plata ble i 2019 kåret til årets beste norske album av 40 fremstående kritikere. Roy Søbstad (f.1971) er musikk - og filmanmelder for Fædrelandsvennen. I tillegg jobber han som designer, illustratør og frilansskribent. Boken "Brenn siste brevet" er hans første sakprosautgivelse.

Erlen Ropstad har i løpet av årene siden debuten i 2007 etablert seg som en sentral artist i norsk musikk og han har etablert et tydelig kunstnerisk uttrykk med rock på norsk hvor tekstene står sentralt. Han er kjent for sine konserter og unike publikumskontakt, både alene på scenen og med bandet.

Strandbaren

lørdag 18. mai 2024

21:30

bottom of page