top of page

Jakten på håp – en samtale om barn i krig og på flukt.

Arrangementet er gratis, men vipps gjerne til Leger Uten Grenser på nummer 2177.


Panelsamtalen er avslutningen på fotoutstillingen «Barn på flukt, barn i frykt – en utstilling om svik» med bilder av fotograf Knut Bry som har vært utstilt i Bygdeboksen i mars/april.

Fotograf Knut Bry og barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk vil snakke om hvordan krig og flukterfaringer påvirker barn, men også vise hvor motstandskraft finnes og håpet overlever. Samtalen ledes av journalist Guro Kulset Merakerås og sammen søker de svar på hvordan vi som enkeltindivider og samfunn kan bidra til å skape håp og motvirke de traumene barna bærer med seg. Hva hver av oss kan bidra med i det store og det lille bildet.

Om deltakerne:

Barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk er en av landets fremste forkjempere for flyktningers rettigheter, og er mest kjent for sitt arbeid i flyktningleiren Moria. Hun er universitetslektor ved psykologisk institutt ved NTNU og er feltarbeider for Leger Uten Grenser. I 2023 utga hun boka “Moria”, der mange av hennes møter med barn på flukt er skildret.

Knut Bry er en internasjonalt anerkjent og prisbelønt motefotograf som valgte å bruke alderdommen på solidaritetsarbeid på den greske øya Lesvos, frem til han ble arrestert av greske myndigheter i 2022 og anklaget for spionasje. Et utvalg av hans bilder finnes også i Moriaboka.

Strandbaren

lørdag 13. april 2024

13:00

bottom of page